• Charlotte Jorlén

svt.se: "Region Gävleborg öppnar digital coronamottagning"

Platform24 i media 2020-03-23:


Coronaläget är fortfarande lugnt inne på länets sjukhus men desto högre tryck är det på sjukvårdens telefoner. För att avlasta 1177 öppnar Region Gävleborg nu en digital coronamottagning.


Under helgen har ytterligare åtta fall av corona konstaterats i Gävleborg, det totala antalet är nu 24 stycken.

Det råder ännu inget högt tryck på länets intensivvårdsavdelningar men Region Gävleborg får många frågor om corona via telefon. Därför öppnar från och med i dag en digital coronamottagning som nås via 1177.se.

Där får patienten svara på frågor och chatta med en sjuksköterska. Syftet är att minska belastningen på 1177:s telefon och samtidigt underlätta identifieringen av misstänkta coronafall.

– 1177 har alldeles för långa köer, patienter kommer inte ens fram, och i kön så kanske det sitter en dam med jättebesvär med sin andning som inte kommer fram. Här har man istället möjlighet att skriva att man har jättebesvär, då hamnar man högst upp i kön och tas om hand på en gång och hänvisas rätt, säger Ida Kedling, verksamhetsutvecklare.


Se hela inslaget här:

0 visningar

Platform24 Healthcare AB

Riddargatan 12A

114 35 Stockholm

  • Vit Edin Ikon

© Platform24 drivs av bolaget Platform24 Healthcare AB (tidigare Aleris X AB)

Platform24 är en godkänd medicinteknisk produkt. All data överförs krypterat och behandlas enligt dataskyddsförordningen och patientdatalagen.

Platform24_logotyp.png