Platform24 i DI Digital

Platform24 medverkade förstås i Almedalen med bland annat ett välbesökt seminarium under namnet "Så bygger vi en digifysisk vårdkedja". Många var intresserade av att höra mer om hur vi bygger Sjukvård 2.0 som är en digital och sömlös patientresa med digital och fysisk vård integrerat längs hela vårdkedjan.

Dagens Industri ville också träffa oss och höra mer om lanseringen av Platform24 och planerna framåt.


"Platform24, liksom tjänsten Doktor24, bygger på en anamnes- och triagemetod som med hjälp av artificiell intelligens, AI, tar reda på vilken vård patienten behöver. AI:n är alltså kärnan i plattformen, som bolaget jobbat på det senaste året för att ta fram. Det är också AI:n som eventuellt kan särskilja Platform24 från konkurrenterna.

Redan nu har bolagets AI-motor genomfört en kvarts miljon patientdialoger. Doktor24 har samarbete med runt 70 vårdgivare och når därmed nästan 600 000 listade patienter. Piloter genomförs i flera regioner, bolaget tycks alltså vara på god väg att komma in i ”finrummet” bland regionernas system.

- Det är bara att köra igång. Vi har byggt plattformen för att ha hög kapacitet att skala upp, det kan vi göra från och med nu. Vi är med i några upphandlingar och tror att ett flertal regioner kommer att införa det här”, säger Jacob Stedman."

Läs hela artikeln i DI här.43 visningar

Platform24 Healthcare AB

Riddargatan 12A

114 35 Stockholm

  • Vit Edin Ikon

© Platform24 drivs av bolaget Platform24 Healthcare AB (tidigare Aleris X AB)

Platform24 är en godkänd medicinteknisk produkt. All data överförs krypterat och behandlas enligt dataskyddsförordningen och patientdatalagen.

Platform24_logotyp.png